Laatste dagen van spijbelcafé, na de zomer verder als NOIR

Laatste dagen van spijbelcafé, na de zomer verder als NOIR

Di 26 juni: Nog een laatste week en dan waait er een frisse wind door café Noir, waar de tijd al meer dan dertig jaar heeft stilgestaan. Na de zomer gaat het nieuwe NOIR open, het café komt in handen van Kimm Heesters (39).
,,Net als heel veel mensen ken ik Noir van vroeger", vertelt Heesters. ,,Het niet naar school gaan, het spijbelen. En van de legendarische tostisaus, de maker van die saus wil ik binnenkort eens aanspreken."

'Droompand'
De Tilburgse wilde al langer een eigen horecazaak. Ze had acht jaar een eigen bedrijf, een online winkel in ondermode. ,,Het ging heel goed, maar na acht jaar achter de computer zitten, was ik toe aan iets nieuws. Ik kom uit de horeca, miste dat heel erg."

Drie jaar geleden zag ze dat Noir - haar 'droompand' - te koop stond. ,,Toen ben ik daar gaan praten, maar de vraagprijs kon ik niet in mijn eentje opbrengen." Ze probeerde café Noir met een andere ondernemer over te kopen, maar ook dat bleek geen haalbare kaart.

Ondertussen nam horecaondernemer Rien van Linschoten de exploitatie over, hij wilde er met de Mannen van Spraakwater een 'streetfood-achtig restaurant' beginnen. Het bleek er niet de geschikte locatie voor te zijn, maar Van Linschoten kocht het pand toch uit nostalgie. In mei gaf de ondernemer aan op zoek te zijn naar een creatieve uitbater. Via via kwam hij bij Heesters terecht. Ze lacht. ,,Eigenlijk kwam het dus onverwachts weer op mijn pad, soms leiden meerdere wegen naar Rome." 

Lees meer op Bd.nl


Warning: require_once(/home/noir/domains/noir.nl/private_html/2.0.0/../vendor/autoload.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/noir/domains/noir.nl/public_html/2.0.0/constructor.php on line 185